

Agenda item 1 As adopted

SC2 – 01 Version: 26 September 2016

Agenda 2nd CGIAR System Council meeting

Day 1, Sunday 25 September 2016

09:00	Agenda Item 1	Opening of 2 nd System Council Meeting	
		- Election of meeting Co-Chair	For Decision
		 Adoption of Meeting Agenda 	For Adoption
09:30	Agenda Item 2	Considering the proposed 2017 – 2022 CGIAR Portfolio	
	10 mins	 Part 1: Reflecting on the portfolio as a whole Recap of the major highlights of the proposed next-generation portfolio (Interim Chair, System Management Board) 	For Information
	40 mins	 Explaining the methodology and High-level synthesis of the advice of the ISPC and donor-group reviewer exercise (<i>Chair, CGIAR Independent Science and</i> <i>Partnership Council</i>). 	
	10 mins	- Setting the scene for the day's discussions (Chair, System Council)	
10:30 - 11.00		Break	
11:00	Agenda Item 3	Considering the proposed 2017 – 2022 CGIAR Portfolio	
	2 hours	Part 2: Exploring the proposals by category (Chair, ISPC, building on pre-meeting workshop)	For Discussion
13:00 - 14:15		Lunch, Day 1 (25 September 2016)	

Day 1 cont/d, Sunday 25 September 2016

14:15	Item 3 cont/d 1 hr 45 mins	Continuing presentations and discussions	For Discussion
16:00 - 16:30		Break	
16.30	Item 3 cont/d 1 hour	Continuing presentations and discussions	For Discussion
	30 mins	Framing the questions for Day 2 (Chair, System Council)	For Information
18:00		Close of day 1	

Day 2, Monday 26 September 2016

08:00 –	09:30	<i>Opportunity for informal discussions within and between constituencies to reflect on the discussions from Day 1</i>	
09:30	Agenda Item 4	 Confirming the 2017 – 2022 Portfolio System Council approvals in regard to the new portfolio, including any required 2017 milestones as part of the approval decision Discussing EIARD proposal for differential funding and steps required to be able to make funding decisions in November 2016 	For Decision
10:30	Agenda Item 5	 Exploring available funding for 2017 Individual Funder indications on projections for end 2016/year 2017 to guide longer term planning efforts 	For Input
11:00 - 11:30		Break	
11:30	Agenda Item 6 30 mins	 Returning to the possible areas for System Council Strategic Reflections from SC1 (i) <u>Revisiting "Bucket 7</u>": Securing more – and more stable – funding for the new Portfolio term; Building on 2017 potential funding 	For Discussion
		projections	
12:00	Item 6 cont/d 30 mins	the Global Research Alliance on	or Information
		Agricultural Greenhouse Gases (Hayden Montgomery, Special Representative)	
	30 mins	(Hayden Montgomery, Special Representative)	or Discussion

Day 2 cont/d, Monday 26 September 2016

14:15 30 mins	Agenda Item 7	System Management Board Working Group on Funding System Actions and Entities – <u>An update</u>	For Information
14:45 30 mins	Agenda Item 8	2017 CGIAR System Entity Budget Envelopes: <u>High Level proposals for early reflections</u>	For Consideration
15:15 15 mins	Agenda Item 9	Delivering on the revised 2017 – 2022 CGIAR Trust Fund, Funding, and Contribution agreements: The critical path to endorsement	For Information
15:30 15 mins	Agenda Item 10	System Council Rules of Procedure	For Decision
15:45 15 mins	Agenda Item 11	IEA Matters	For Decision
16:00 - 16:30		16:00 - 16:30	
16:30 90 mins	Agenda Item 12	 Other Business i. Update on TICAD VI and G7 (Japan) ii. Building stronger partnerships (South Asia) iii. Considering actions on the GLDC proposal (South Asia) iv. Update on site integration (EC) v. Considering a proposed interim work plan for the System Council 	As required

17:30 Meeting ends

Evening Program, Monday 26 September 2016

19:00

CGIAR and CIMMYT50 Gala Dinner

Mexican Presidential Guards Sports Club (Club Deportivo del Estado Mayor Presidencial) Av. Constituyentes 851 Col. Lomas Altas